Son Eklenenler :

Esaretin Bedeli HD izle

İZLETY Puanı 9.6/10
IMDB Puanı 9.2/10 
Yapım: 1994 - ABD,  Afganistan,  İngiltere,
Tür: Dram, Korku,Polisiye, Suç,
Süre: 142 dakika
Yönetmen: Frank Darabont
Oyuncular: Morgan Freeman, Tim Robbins, Bob Gunton, Gil Bellows, William Sadler, Jeffrey DeMunn, Clancy Brown, James Whitmore, Larry Brandenburg, Jude Ciccolella..

Özet ;

İlk filmimiz olarak Esaretin Bedeli adlı 1994 Amerika yapımı filmimizi paylaştım.Bu film benim en çok sevdiğim 3 film arasındadır.Herkesin mutlak izlemesi gereken filmlerden  birisidir.
Filmin kahramanı Andy adında bir genç.Karısına tecavüz edilmesiyle işlenen cinayetten yargılanmakta.Cinayeti kendisi işlememiştir.Shawsank hapishanesinde Red ile tanışır.Red ile çok iyi arkadaşlardır.Hapisde çok değişik işler döner.Red dışarıdan hapise mal sokmayı çok iyi yapar.Bir gün hapise yeni bir kişi gelir ve Andy'e karısını öldüreni tanıdığını söyler.Andy için işler değişmiştir.Ancak hapishanenin müdürüne yaramaz.Andy hapishanenin maliye işlerine bakar.Çünkü önceden bankacıdır.

Andy'nın çıkmasını istemeyen müdür, yeni gelen kişiyi sınırda vurdurur.Ve kaçarken öldüğünü söyler.Andy ile kara para aklamaya devam ederler, ta ki Andy'nin aklına yeni bir fikir gelene kadar.Andy yaşadığı 30 yıl hapisin bedelini alacaktır, Esaretin Bedeli çok ağır ödenecektir..


Bu filmi paylaş :

+ yorum + 1 yorum

Adsız
3 Eylül 2012 12:15

Bu filmde izleyenler birçok sürprizle karşılaştığı için şaşırtan ve hayrete düşüren bölümleri barındırması filme çarpıcı noktaları katmış.Andy'nin çekiç istemesi ancak kazı yaptığından kimsenin haberi olmadan gizli yapması, daha sonra tünelden kaçması, büyük tesadüf eseri Tommy'nin Andy'nin boş yere hapise girmesine neden olan katili tanıması ve bunu tanıklık edeceğinin söylemesi ayrıca Tommy'nin beklenmedik cinayeti. Üstün akılla tünelden kaçış düşüncesinden de bahsetmek gerek..Bunlar filme değer katan olaylar. Andy hapisanede kütüphane çalışarak aynı zamanda Müdür Nortona yardımcı olmasıyla, süreç normal giderken acaba Andy'nin geleceği hapisane içinde daha nasıl değişebilir ki sorusunu akıllara getiriyor ve filme süreklilik katılıyor.

Bir ümit niyetine gelen Tommy ile Andy'nin hayatı değişecek mi sorusuna cevap hayır oluyor ki , Andy'nin Norton'a yardım yapıyor gibi görünerek işbirliği yapması hapisaneden çıkmasına engel oluyor.Bunun böyle olacağını bilse belki Müdür Nortonla işbirliği yapmayabilidi ancak Müdürünün olayın açığa çıkmasından korkması ve ikiyüzlülüğü ile Tommy'nin öldürülmesinden sonra kaçış tek yol kalmaktadır. Bu filmde özellikle Morgan Freeman'ın oyunculuğunu çok beğendim.Tam bir mahkum gibi mükemmel oynuyor. Gardiyan Hadley'i unutmamak gerek o da gardiyan rolünü mükemmel gerçekçi oynamış.Red'in en sonunda hapisaneden çıkma anı ve Andy ile buluşma anlarına duygusallık hakim.Filmin çok güzel olduğunu zaten belirtmemize gerek yok. 8.7/10

Yorum Gönder

 
HD Film izle

Copyright © 2011. İzlety - HD Film izle - HD Kalitesinde Full Film izle - Tüm hakları saklıdır.